Wie is Erna Droesbeke?


Erna Droesbeke werd geboren op 16 januari 1952 in Antwerpen (België) uit een Nederlandse moeder en een Vlaamse vader.

Kindertijd

Van in haar kindertijd liet Erna zich opmerken door haar tekeningen. Zij verslond ook alles wat met literatuur te maken had. Op haar derde begon ze te tekenen, op haar vijfde voorspelde zij met speelkaarten, op haar achtste maakte zij geïllustreerde verhaaltjes en tijdschriftjes, op haar tiende schilderde zij met olieverf en maakte haar eerste orakelkaartspel en vanaf haar veertiende schreef zij gedichten.

Erna Droesbeke aan het begin van haar carrièreZij had geen zorgeloze jeugd en was veel ziek. Toen ze nog te jong was om te lezen, kreeg ze van haar moeder een stel speelkaarten met de boodschap: “Speel daar maar mee.” Maar de figuurtjes van de hofkaarten op de speelkaarten kwamen voor haar tot leven en fluisterden haar boodschappen toe. Boodschappen met waarschuwingen, die te maken hadden met mensen uit de omgeving van haar ouders.

Haar moeder was dan ook totaal verrast toen de jeugdige kaartlegster haar die boodschappen toevertrouwde en vertelde hoe ze daaraan was gekomen. Erna’s vader had immers helderziende dromen, maar kwam daarmee niet naar buiten. Hij was bang dat hij in zijn omgeving niet meer ernstig zou genomen worden. Zijn moeder was als jonge vrouw verpleegster en werkte met kruiden, legde dromen uit en legde kaarten voor haar vriendinnen. De helderziende krachten bleken in de familie te zitten.

Opleiding

Erna Droesbeke volgde lessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en de Kunstambachten te Antwerpen en de Stedelijke Academie in Sint-Niklaas. Zij koos voor Monumentale en Toegepaste Kunsten en specialiseerde zich in het ontwerpen van wandtapijten en mozaïeken. Zij volgde een toneelopleiding aan de Muziekacademie van Borgerhout. Schilderkunst, muziek, poëzie en literatuur zijn heel belangrijk voor haar.

Nadat zij in de paranormale en alternatieve wereld was terechtgekomen via de esoterische boekhandel Den Alchemist en Uitgeverij Parsifal, concentreerde zij zich meer en meer op de interesses van haar jeugd: tekenen, schrijven, kaartleggen en de kracht van kruiden. Zij organiseerde lezingen en cursussen, publiceerde haar eigen tijdschrift, schreef boeken en ontwierp tarots en boekomslagen voor Uitgeverij Parsifal.

Boeken en kaartspelen

Tarot van Isis, Erna Droesbeke haar debuutboek uit 1985

Tarot van Isis, Erna Droesbeke haar debuutboek uit 1985

In 1985 verscheen haar eerste boek en tarotspel: de Tarot van de godin Isis. Ze ontwierp en schilderde 36 Tarotkaarten die haar in trance werden doorgegeven. Zij werd zich ervan bewust dat haar esoterische bakermat in het oude Egypte lag. Pas ná de publicatie van haar boek reisde ze naar Egypte, waar ze zich voorbije levens herinnerde in de tempels van Karnak en Dendera. Toen pas begreep ze waarom de godin Isis zo belangrijk voor haar is.

Erna probeert via haar helderziende gaven en de kunst de schakel te leggen tussen de wijsheid van toen en de hedendaagse psychologische en esoterische inzichten.

Kaartleggen met Mlle Lenormand, internationale bestseller van Erna Droesbeke uit 1987

Kaartleggen met Mlle Lenormand, internationale bestseller van Erna Droesbeke uit 1987

In 1987 kwam een ander boek van haar op de markt: ‘Kaartleggen met Mademoiselle Lenormand’. Dat boek verscheen anderhalve eeuw na de speelkaarten, die uitkwamen in de 19de eeuw en geïnspireerd waren op de mondelinge overdracht van de kennis van Mademoiselle Lenormand. Deze Franse dame (1772 – 1843) is een wereldberoemde helderziende, die de toekomst voorspelde voor Napoleon en zijn vrouw Joséphine de Beauharnais.

Mlle Lenormand heeft nooit haar kennis over het voorspellen met kaarten te boek gesteld. Wél schreef zij boeken over haar helderziend werk aan het Franse, Belgische en Nederlandse hof. Er was dus nergens een boek te vinden over deze kaarten, totdat Erna Droesbeke in 1987 het basiswerk over deze fascinerende kaarten schreef op basis van haar spirituele ervaringen. In haar boek legt Erna de symboliek uit van de kaarten en beschrijft ze een methode om te leren voorspellen met de Lenormand-kaarten.

Internationaal gerenommeerd

Elk jaar kan je Erna Droesbeke vinden op haar stand op de boekenbeurs waar ze haar boeken over Mlle Lenormand en ander werk signeert.

Elk jaar kan je Erna Droesbeke vinden op haar stand op de boekenbeurs waar ze haar boeken over Mlle Lenormand en ander werk signeert.

Elk jaar kan je Erna Droesbeke vinden op haar stand op de boekenbeurs waar ze haar boeken over Mlle Lenormand en ander werk signeert. Eerst verscheen bij Uitgeverij Parsifal het boek over de Lenormand-kaarten, dat meteen een bestseller werd. Buitenlandse uitgeverijen waren onmiddellijk geïnteresseerd. Bij Müller-Urania Verlags in Zwitserland verscheen in 1988 een boek over de Lenormand-kaarten in het Frans, Engels en Duits. Het boek werd een ware bestseller in de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland waar Erna bekend is onder de naam Erna Droesbeke von Enge.

 

W.I.T.C.H. door Erna ontwikkeld orakelspel

W.I.T.C.H. door Erna ontwikkeld orakelspel

Een van Erna’s grootste verwezenlijkingen is de ontwikkeling van een “Orakelspel” in samenwerking met Disney en Carta Mundi. In navolging van de door Disney gemaakte tv-serie kwam in 2005 W.I.T.C.H. Oracle game uit. In het bijhorende boekje staan volgende gevleugelde woorden: “Erna Droesbeke von Enge, known all over the whole world for her books and cards about Tarot and Fortune Telling, discovered in her youth that she saw the world differently than most other people. Later she understood that she was clairvoyant and paranormally gifted. With Astrology and ‘Tarot from Isis’ and ‘Lenormand’ cards, she helped people of all ages including children and teenagers understand and deal with their problems.”

 

Astrologie

Erna Droesbeke heeft jarenlange ervaring met astrologie en horoscopen en schreef verschillende boeken over de Westerse en Chinese horoscoop. Ze maakt de wekelijkse en maandelijkse horoscopen voor verschillende Belgische tijdschriften zoals ‘Nina’ bij het Laatste Nieuws, Kids, Royals, 03- en 09-Krant, Goed Gevoel en Take a Break. Vanaf december 2006 was Erna ook de huisastrologe bij Life!TV (gepresenteerd door Anja Daems) en vanaf januari 2007 voor 4FM (gepresenteerd door Truus Druyts). Ze wordt regelmatig gevraagd voor interviews voor radio en tv en diverse tijdschriften en kranten.

Kruiden en Aromatherapie

Erna Droesbeke scheef verschillende boeken over aromatherapie

Erna Droesbeke scheef verschillende boeken over aromatherapie

Tijdens haar jeugd ondervond Erna Droesbeke dat zij dingen kon ruiken die niet fysiek aanwezig waren. Zij voelde ook wat de betekenis van die geuren was en zo ontstonden in 1989 de twee boeken over aromatherapie: ‘Genezende Geuren’ voor de gezondheid van lichaam en geest en ‘Werken met Etherische Oliën’. Erna Droesbeke werd een pionier in de Lage Landen over aromatherapie en essentiële oliën. Nieuw was haar inbreng over de betekenis van de werking van de etherische oliën op de psyché van de mens. De twee boeken werden later samengevoegd tot het boek ‘Werken met aromatherapie’. In ‘Werken met wierook’ beschrijft zij de verschillende wierooksoorten en hun werking op mens en omgeving.

 

Kunst

In het jaar 2000 organiseerde Erna de tentoonstelling ‘De Andere Dimensie’. In galerij ‘Inside White’ te Boom exposeerde zij olieverfschilderijen en aquarellen begeleid door gedichten. Zij maakte aquarellen geïnspireerd op foto’s en mensen die een consult bij haar namen. Zij ontsluierde de helderziend waargenomen symbolen die het binnenste blootleggen en het levensdoel aanduiden. Erna’s helderziende krachten en voorspellende dromen brengen haar boodschappen uit ’gene zijde’. Zij laat zich leiden door de wijsheid van boeddhisme, alchemie, astrologie, tarot, karma en reïncarnatie en belangrijke figuren zoals Nostradamus, Edgar Cayce en Fulcanelli.

Persoonlijke consulten

Je kan bij Erna Droesbeke terecht voor verschillende psychische consulten. Erna is een internationaal gerenommeerd en ervaren specialiste in kaartleggen: zowel met de tarotkaarten van de godin Isis als die van Waite, en met haar eigen ontworpen kleine Lenormand-kaarten en het Bloemenorakel. Je kan haar ook consulteren voor kleuren- en kruidentherapie of om de diepere betekenis van je dromen te achterhalen. Erna is ook astrologe en maakt horoscopen op haar adres in Brasschaat.

Handtekening Erna Droesbeke von Enge: klein kunstwerkje