Tarot van de godin Isis


Tarot van Isis

Tarot van Isis

Erna Droesbeke heeft in 1985 de Tarot van de godin Isis gecreëerd. Dat is geen klassiek tarotspel, maar een kaartspel dat oude symbolen met hedendaagse psychologische inzichten verbindt.

In deze moderne tarot komen de oude tradities naar voren, gecombineerd met de hedendaagse inzichten van de psychologie.

De tarot kwam vooral tot stand door helderziende beelden die de auteur en ontwerpster kreeg. Erna begreep dat die symbolen rechtstreeks in contact staan met archetypen (Carl Gustav Jung) en droombeelden. Ze ging terug naar de bron: het Oude Egypte en de inwijding in de ‘Mysteriën van Isis’. De godin Isis is immers de godin van helderziendheid.

De tarot bestaat uit 36 kaarten. Het getal 36 is niet voor niets het heilige getal bij de Oude Egyptenaren.

 

Tarot van Isis, Erna Droesbeke haar debuutboek uit 1985

Tarot van Isis, Erna Droesbeke haar debuutboek uit 1985

Boek ‘Tarot van de godin Isis’

De droomwereld van Erna Droesbeke werd de leidraad voor het ontwerpen van een spel dat bestaat uit archetypen, vertaald in kleuren uit de aura, de bewegingen uit de astrale wereld van de natuur en het Devarijk.

Elk droombeeld kreeg een boodschap mee uit het bovenbewustzijn. Het spel is een weg tot zelfkennis en tot begrip van de ander.

Het boek ‘Tarot van de godin Isis’ (1985) draait rond de 36 Isis Psychekaarten, die afgebeeld zijn in 22 Grote Arcanakaarten en 14 Psychekaarten. Deze kaarten vertegenwoordigen wat de mens het meest bezighoudt: zijn eigen levenssituatie, de relatie met de ander, levensomstandigheden, enz. Ook de betekenis van het Egyptisch Dodenboek wordt hier ontrafeld.

Op die manier verenigt de Tarot van de godin Isis verschillende disciplines. Erna Droesbeke slaagt er zo in waarlijk vernieuwend om te gaan met eeuwenoude kennis en die op een toegankelijke manier te ontsluiten voor de moderne mens.