Waarzegkaarten van de Kleine Lenormand


Het kaartspel van de Kleine Lenormand is beroemd in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Het is ontstaan uit het Grote Lenormandspel, maar werd in een eenvoudige vorm gegoten. In de 36 kaarten worden 36 taferelen getoond, eenvoudige symbolen die duidelijk zijn om uit te leggen en de toekomst te duiden.

De kleine Lenormand is dan ook de uitgelezen methode om de eerste stappen te zetten in de wereld van voorspellingen en zelfinzicht.

 

Boek ‘Kaartleggen met Mlle Lenormand’
Kaartleggen met Mlle Lenormand, internationale bestseller van Erna Droesbeke uit 1987

Kaartleggen met Mlle Lenormand, internationale bestseller van Erna Droesbeke uit 1987

Erna Droesbeke heeft een boek geschreven over deze kaarten: ‘Kaartleggen met Mlle Lenormand’ (1987). Wat bleek? Er was nog nooit en nergens ter wereld een boek verschenen dat uitlegde hoe je met deze kaarten de toekomst kan voorspellen.

Erna beschrijft de 36 kaarten met Sleutelwoorden, de traditionele betekenis en het orakel én de betekenis van de kaarten onderling. Ze geeft methoden weer waarin je de Partnerrelatie kunt ontsluieren, of werken met het Hoofdkruis en het Karmakruis.

Er zijn veel mensen die denken dat Mlle Lenormand zélf een boek over ‘haar’ kaarten heeft geschreven. Niets is minder waar. Erna Droesbeke heeft de kaarten één voor één onderzocht op hun betekenis en de voorspelmethoden ontworpen. Vooral de methode van de ‘Partnerrelatie’ is heel origineel, om te weten hoe Vrager en partner tegen over elkaar staan. Onlangs verscheen ook een vernieuwde versie: het Jubileumboek, ‘Kaartleggen met Mlle Lenormand’.

 

‘Jubileumboek Kaartleggen met Mlle Lenormand’

In het ‘Jubileumboek Kaartleggen met Mlle Lenormand’ (2014), wordt de kunst van het kaartleggen met de Lenormandkaarten stap voor stap  uitgelegd. Na de kennismaking met de kaarten en beschrijving van de sleutelwoorden, worden diverse legtechnieken besproken.

Erna Droesbeke beschrijft zowel een aantal klassieke als een aantal zelf ontwikkelde legmethoden die het werken met de ‘Waarzegkaarten van Mlle Lenormand’ aanzienlijk vereenvoudigen.

De orakelkaarten zijn ook verkrijgbaar. Neem daarvoor een kijkje in de shop.

 

Set boek en Lenormandkaarten: ‘Het Orakel van Mlle Lenormand’

Erna Droesbeke heeft een jarenlange ervaring met kaartleggen, tarot, astrologie en occultisme in het algemeen. Zij is de grondlegger van het ontsluieren van de symboliek en het kaartleggen met de Lenormandkaarten.

Deze set van de 36 Lenormandkaarten en het handboekHet Orakel van Mlle Lenormand’ (2007) is samen met het ‘Kaartleggen met Mlle Lenormand’ het klassieke handboek voor wie zich wil verdiepen in de kunst van het kaartleggen.