Het Grote Lenormandspel


Orakelkaarten zijn kaartspellen waarvan de inhoud gebaseerd is op de kennis van één persoon, zoals de Franse helderziende Mlle Lenormand uit de tijd van Napoleon. Zelf heeft zij nooit een kaartspel ontworpen. Maar na haar dood in de 19de eeuw ontstond een spel (Le Grand Jeu de Mlle Lenormand, in het Nederlands: Het Grote Lenormandspel), dat naar haar genoemd werd en een antwoord geeft op de vijf levensvragen van de mens. De tekeningen zijn ook van de 19de eeuw en geven afbeeldingen weer met o.a. verhalen uit de mythologie en de wereld van de alchemie.

Het Grote Lenormandspel bestaat uit 54 kaarten (52 kaarten en 2 Persoonskaarten) en heeft niets te maken met de tarot.

De kaarten zijn een verzameling van bloemen, speelkaarten, letters, geomantie, astrologie, mythologische en alchemistische voorstellingen en eenvoudige tafereeltjes om te duiden.

 

Lenormandkaart

Lenormandkaart

Lenormandkaart

Lenormandkaart

 

 

 

 

 

 

 

 

Boek ‘Het Grote Lenormandspel’
Het grote Lenormandspel uit 1993

Het grote Lenormandspel uit 1993

Meer informatie vindt u in het boek ‘Het Grote Lenormandspel’ (1993) van Erna Droesbeke. In dit boek gaat Erna dieper in op de betekenis van elke kaart, waarbij zij de gebruikte astrologische en alchemistische symbolen en afbeeldingen nauwkeurig verklaart. Zo krijgt u de esoterische traditie al spelend in de vingers.

Centraal staan de Griekse en Egyptische mythologie die Mlle Lenormand bestudeerde en die zij gebruikte om bepaalde omstandigheden en levensproblemen van de mens uit te beelden. Het spel bevat ook andere orakelsystemen zoals astrologie, geomantie, de symboliek van de bloemen en de betekenis van de letters en talismans.

Die combinatie maakt het Lenormandspel uitermate boeiend voor wie zijn eerste stappen wil zetten in de wereld van esoterie en spiritualiteit.